Ria Veltenaar zegt haar Con Amore vaarwel

De goedgevulde Lierse Dom stond vrijdagavond 28 september 2012 in het teken van het afscheid dat pianiste  Ria Veltenaar nam van “haar” Con Amore .
Als blijk van waardering voor haar bijna 30-jarige begeleiding van het koor tijdens de repetities werd haar een speciaal concert aangeboden waarvoor zij zelf voor een zeer groot deel het programma samenstelde. Zij had ook de solisten uitgezocht: sopraan Wendy Roobol en trompettist Marc Kaptijn.
Roobol excelleerde met haar warme, schitterende stem onder meer in het Ave Maria van Caccini en het Laudate Dominum van Wolfgang Amadeus Mozart. Trompettist Marc Kaptijn speelde de sterren van de hemel met zijn heldere trompetspel. Beiden begeleidden het koor bij diverse liederen.
Het werd een programma dat precies past bij de goedlachse Lierse pianiste: vrolijk, Iicht en met een knipoog. Zo werd een vrolijk Schubertlied Die launige Forelle in verschillende variaties ten gehore gebracht, naast de negrospiritual: He’s still working on me.
Het waren veelal vlotte liederen, overtuigend gezongen door het koor. Maar ook een prachtig gedragen lied als Father, Heavenly Father en Liefde. Dirigent Cees Brouwer had het koor weer op een hoog niveau weten te brengen.
De begeleiding was in handen van Gijsbert Kok, met wie Ria een bijzondere band had. En op wie het koor al jaren kan vertrouwen. Gijsbert verraste op magistrale wijze het publiek met een improvisatie op enige liederen uit de West Side Story.
Vooraf aan het concert ontving Ria Veltenaar uit handen van wethouder Arne Weverling de Westland Stek, een oorkonde en een bos bloemen, namens de gemeente Westland wegens haar verdienste voor de koormuziek in De Lier.
Na afloop van het concert nam Con Amore informeel afscheid van haar pianiste. Naast warme woorden ontving zij het erelidmaatschap van Con Amore. Voorzitter Joop Mets speldde haar een bijbehorende broche op en reikte haar ook het Lierse Dommetje uit, het teken van dankbaarheid van de gemeente De Lier aan verdienstelijke Lierenaars. De leden van het koor brachten een bedrag bijeen dat door Ria Veltenaar naar eigen inzicht kan worden besteed.
Van het concert zijn foto’s gemaakt een is een DVD samengesteld.
Voor beelden van het concert zie het fotoalbum: Afscheidsconcert voor Ria Veltenaar.